Honbu‎ > ‎

Uutiset

Treenit on peruttu, mutta Honbun katahaaste on täällä!

lähettänyt Julia Kylmälä 16.3.2020 klo 8.59

Sosiaalisen eristäytymisen ei tarvitse tarkoittaa karatetaukoa! #honbukatahaaste2020 on oiva tilaisuus hioa kataa ja perustekniikkaa ystävällismielisessä kilpailussa, josta luvassa yllätyspalkinto!

Hei, muut karateseurat! Tämä on HAASTE!

Lue tarkemmat ohjeet Kiai 101:stä: http://kiai101.blogspot.com/2020/03/honbukatahaaste2020.html

      

Honbun hallitus kaudelle 2018-2019 on valittu - Muutoksen tuulet puhaltavat

lähettänyt Aatu Riuttamäki 1.10.2018 klo 4.43   [ 1.10.2018 klo 4.47 päivitetty ]

Honbun vuosikokous järjestettiin 28.8. 11 osanottajan voimin, ja joukkoihin valittiin paljon tuoreita tulokkaita. Vanha kaarti väistyi paria sitkeintä lukuunottamatta. Hallitus järjestäytyi 20.9. ja jakoi itselleen seuraavanlaiset virat:

Puheenjohtaja: Julia Kylmälä
Varapuheenjohtaja: Aatu Riuttamäki
Taloudenhoitaja: Vesa Hagström
Sihteeri: Teemu Helminen
Yhdenvertaisuusvastaava: Aatu Riuttamäki taas
Varajäsen: Toni Taskinen

Lisäksi hallituksen ulkopuolisessa virassa treenivastaavana jatkaa Jyrki Innanen.

Onnea uudet tulokkaat, ja kiitos vanhoille antamistanne vuosista!Honbun hallitus 2017-2018 valittu - Aura jatkaa puheenjohtajana

lähettänyt Aura Piha 7.9.2017 klo 12.38   [ 7.9.2017 klo 12.40 päivitetty ]

Honbun vuosikokoukseen 29.8. osallistui ennätykselliset 17 henkilöä! Kokouksessa katsottiin mennyttä vuotta ja suunniteltiin tulevaa, keskusteltiin treenaajien toiveista ja kokemuksista ja tietysti valittiin uusi hallitus.

Hallitus järjestäytyi 7.9. ja tehtävät jaettiin seuraavasti:
Puheenjohtaja: Aura Piha
Varapuheenjohtaja: Julia Kylmälä
Harjoituspäällikkö: Jyrki Innanen
Talouspäällikkö: Vesa Hagström
Sihteeri: Elina Rouhiainen
Artistic director: Riikka Haro
Hallintomestari: Mika Vestenius
Hupitoimikunnan päällikkö: Linda Söderlund
Strateginen neuvonantaja: Tapio Salminen
Varajäsen: Pietari SauramaVuoden 2017 palkinnot jaettu! Honbun henki: Julia Kylmälä & Karate kid: Maija Butters

lähettänyt Aura Piha 22.5.2017 klo 6.13

Honbu jakaa vuosittain kaksi kiertopalkintoa: Honbun hengen ja Karate kidin.

Honbun henki luovutetaan tunnustuksena ja kannustuksena sellaiselle karatekalle, joka on menneen vuoden aikana ansiokkaasti itse huokunut sekä aktiivisesti edistänyt Honbun henkeä. Eli treenannut ja juhlinut. Valinnassa suositaan tuoreita seuran jäseniä, jotka ovat omaksuneet Honbun hengen lyhyessä ajassa, mutta kokeneempikin karateka voi toki tämän tunnustuksen saada.

Honbun hengeksi valittiin Julia Kylmälä, joka on menneen vuoden aikana kirjoittanut ahkerasti aloittejoille suunnattua Kiai101-blogia, hoitanut kahdesti tuotetilaukset, ollut ahkera perjantaitreeneissä ja -kaljoilla kävijä ja yleisesti edistänyt Honbun henkeä.

Karate kid -palkinto annetaan vuosittain peruskurssilaiselle, joka on ollut erityisen noheva. Palkinto luovutettiin humanistisen tiedekunnan tohtorikoulutettava Maija Buttersillle. Vuosi sitten Maija ei olisi voinut kuvitellakaan harrastavansa karatea, mutta lyhyessä ajassa siitä on tullut olennainen osa hänen elämäänsä. Kolmen lapsen äidin motivaatio raivata treeneille aikaa joka viikko on ihailtavaa. Hän on myös nostanut esille tärkeitä kysymyksiä, kuten mitä jos ei uskalla lyödä toista naamaan.

Onnittelut kummallekin!

Karatemaailman rocktähden leiri on yhdistelmä kamppailutaitoa ja stand-up-komediaa

lähettänyt Aura Piha 22.5.2017 klo 6.00

Honbu järjesti yhdessä Suomen muiden Suomen Koryu uchinadi -seurojen kanssa 20-21.5. viikonloppuleirin, jonka opettajaksi tuli koko karatemaailman kuumin tähti, Patrick McCarthy, 9.dan Hanshi. Leirin kaikki 65 lippua myytiin loppuun ilman mainostusta, ja kaukaisimmat vierailijat tulivat Espanjasta asti - sellainen on McCarthyn vetovoima.
Kuva: Kristian Ahlroth

Suosio on helppo ymmärtää: korkeatasoinen ja toiminnallisuutta korostava käytännön ammattitaito, akateemista mieltä kutkuttava maailman laajin kamppailun ja kamppailuhistorian teoriatietämys, höystettynä 50 vuoden kokemuksella hauskoja tarinoita. McCarthy on kilpakamppailija, itsepuolustuskouluttaja, tutkija ja showmies. 
Viikonlopun seminaarin aiheina olivat eri suunnista tulevat iskut, lähikamppailutilanteita ja opettajan omat lempitekniikat kilpa-ajoiltaan. Leirillä oli 65 osallistujaa, joista reilu kolmasosa Honbusta.

Patrick McCarthyn kamppailukokemus on laaja, ja olisi väärin puhua hänestä vain karatekana: hänellä on kokemusta niin vapaaottelusta, catch-painista, nyrkkeilystä, aseellisesta kamppailusta kuin jujutsustakin. Hän on kouluttanut poliiseja ja armeijahenkilökuntaa. Laajan tutkimustyön jälkeen hän löysi paljon yhtäläisyyksiä maailman kaikkien kamppailulajien välillä. Jos katsotaan pintaa syvemmälle, kaikki aseeton kamppailu perustuu samoihin periaatteisiin, koska lähtökohtana on ihmiskeho. Sen takia jaottelu lajeihin ja tyylisuuntiin on keinotekoista. Yleisestä painostuksesta sensei McCarthy kuitenkin keräsi eri periaatteet yhteen ja nimesi sen ”Koryu uchinadiksi”. Hänen yksi kuuluisia tokaisujaan on kuitenkin, että ”kaikki, mikä toimii, on karatea”.

Leiri oli täynnä oivalluksia, uusia ja vanhoja ystäviä, liikunnan iloa ja yhdessä oppimista. Leiri oli avoin kaikille vyöarvoille, ja oli ilo nähdä rivissä niin pitkän linjan mustavöisiä kuin rohkeita peruskurssilaisiakin. Leirillä myönnettiin Honbun Karate kid -palkinto syksyllä aloittaneelle humanistisen tiedekunnan tohtorikoulutettava Maija Buttersille.
Kesätreeniajat lyöty lukkoon!

lähettänyt Aura Piha 13.5.2017 klo 3.39

Honbussa treenataan kesällä seuraavina aikoina:

Tiistaisin klo 17:30
Torstaisin klo 19:00
Launtaisin klo 14:00 (vapaavuoro)

Kaikki treenit Unidojolla (Pohjoinen Hesperiankatu 25).
Vedetysitä treeneistä 2/3 vetää Honbun ohjaajat ja 1/3 Karateseura Shoton ohjaajat.

Vuosikokous valitsi uuden hallituksen ja päätti jäsenmaksuista

lähettänyt Aura Piha 1.9.2016 klo 9.55

Honbun vuosikokous valitsi tiistaina 30.8. uuden hallituksen ja päätti tulevan vuoden jäsenmaksuista.

Hallitukseen valittiin: Vesa Hagström, Jyrki Innanen, Aura Piha, Tapio Salminen, Pietari Saurama, Mika Westenius ja Julia Kylmälä. Varajäseneksi Riikka Haro.

Jäsenmaksuiksi päätettiin:
Jäsenmaksu lukuvuodella 2016-17 on opiskelijajäsenille 75 euroa, ohjaajille/kannatusjäsenille/HY-AY-henkilökunnalle/jatko-opiskelijoille 100e ja muille 150 euroa. Lisäksi vihreästä vyöstä ylöspäin ja vihreän vyön suorittajien tulee maksaa IRKRS-jäsenmaksu 10 euroa.

14 kamppailulajin kokeiluilta 6.9. - Budosyyskuussa treenaat ilmaiseksi

lähettänyt Aura Piha 1.9.2016 klo 9.52

(In English: scroll down, please!)
Tervetuloa kokeilemaan kamppailulajeja UniDojolle!

Tekisikö mielesi aloittaa jokin kamppailulaji, mutta et osaa päättää mikä sopisi sinulle parhaiten? Budosyyskuun lajikokeiluillassa pääset kokeilemaan yli kymmentä eri kamppailulajia!

Budosyyskuun lajikokeiluillassa mukana: Aikido, Bujinkan Budo Taijutsu, Daitoryu, Haidong Gumdo, Jodo, Judo, Karate, Karate do Shotokai, Kashima-Shinryu, Kendo, Shorinji Kempo, Taekwon-Do, Taido, Tai Shin Mun Kung Fu. 

17:30 Lajien kamppailunäytös (14 lajia x 3min)
18:15 Yhteinen lämmittely
18:25 Vartin lajikokeilut
- Kashima-Shinryu
- Taido & Kendo
- Haidong Gumdo & Shorinji Kempo
- Karate Koryu Uchinadi & Bujinkan Budo Taijutsu
- Aikido & Taekwon-do
- Judo & Tai Shin Mun Kung Fu
- Karate-do Shotokai & Daitoryu Aikijujutsu
20:10 Vapaata jutustelua

Tapahtuma sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai kuntoon katsomatta. Mukaan pääset ilmaiseksi. Tarvitset mukaan vain t-paidan ja verkkarit. Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/1754886241454303
Tervetuloa!

P.S. Budosyyskuu tarkoittaa, että saat treenata syyskuun ILMAISEKSI!

***
Come and try martial arts at UniDojo!

Do you feel like trying martial arts, but can't decide which one is the best for you?

Martial arts taking part in Budoseptember: Aikido, Bujinkan Budo Taijutsu, Daitoryu, Haidong Gumdo, Jodo, Judo, Karate, Karate do Shotokai, Kashima-Shinryu, Kendo, Shorinji Kempo, Taekwon-Do, Taido, Tai Shin Mun Kung Fu.

Program:

17:30 Demonstrations from the martial arts
18:15 Everybody warms up together
18:25 15-minute trial sessions begin, two arts at a time
- Kashima-Shinryu
- Taido & Kendo
- Haidong Gumdo & Shorinji Kempo
- Karate Koryu Uchinadi & Bujinkan Budo Taijutsu
- Aikido & Taekwon-do
- Judo & Tai Shin Mun Kung Fu
- Karate-do Shotokai & Daitoryu Aikijujutsu
20:10 Small talk

The event fits for everybody, regardless of age, gender or fitness, and completely free. Just bring a t-shirt and sweatpants.

Welcome!

P.S. Budoseptember means, that you can join the trainings FOR FREE during the whole month of September.

Peruskurssi alkaa 12.9. / Basic course starts 12.9.

lähettänyt Aura Piha 13.7.2016 klo 5.18   [ päivittänyt 19.9.2016 klo 6.56 Tapio Salminen ]

Honbun peruskurssi on monipuolinen kokonaisuus pysty- ja mattokamppailutaitoja, karaten okinawalaisia juuria unohtamatta. Peruskurssilla opit itsepuolustustekniikoita, pitämään hyvän kamppailuasennon, lyömään ja potkimaan tehokkaasti ja torjumaan iskuja. Honbun treeneissä tärkeitä asioita ovat turvallisuus, kamppailullisuus, liikunnallisuus ja hauskuus! Liity mahtavaan porukkaan!


Mitä missä milloin? Miten mukaan?
Seuraava Honbun peruskurssi alkaa maanantaina 12.9.2016 klo 19 osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 25. Mukaan pääsee koko syyskuun ajan. Mukaan pääset ilmestymällä peruskurssin treeneihin. Erillistä ilmoittautumista etukäteen ei tarvita.Peruskurssi on avoin pääkaupunkiseudun opiskelijoille ja yliopistojen henkilökunnalle. Yleisesti ottaen peruskurssilla eteneminen vaatii osallistumista kahteen harjoitukseen viikossa.

Treenipäivät ovat:

  • Maanantai 19:45 Unidojo (Pohjoinen Hesperiankatu 25) Kartta
  • Torstai 19:00 Unidojo (Pohjoinen Hesperiankatu 25)
  • Perjantai 19:00 Kauppakorkeakoulu (Ilmarinkatu 1) Kartta
Tarvittavat varusteet
Alussa varusteiksi riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Lisäksi sandaalien tai muiden sisäkenkien käyttö siirryttäessä pukuhuoneesta tatamille on suotavaa. Ennen vyökoetta on treenaajan hankittava gi (karatepuku), joka maksaa noin 30 eurosta ylöspäin.

Paljonko maksaa?
Peruskurssi maksaa Honbun jäsenmaksun hinnan verran eli opiskelijalle 75 € ja yliopiston henkilökunnalle 100 €.

****
Honbu's basic course is a versatile combo of various martial arts and self defense techniques, without forgetting the Okinawan roots of karate. The course starts on Monday 12th September at 7 pm at Pohjoinen Hesperiankatu 25. You can join throughout September, just turn up to training. The basic course is open to students in the Helsinki Metropolitan area and the staff of Helsinki and Aalto Universities. 

Training times: Monday 7 pm Unidojo; Thursday 7 pm Unidojo; Friday 7 pm Helsinki School of Economics.

Equipment: You will need loose pants and a t-shirt to start off, and a pair of sandals or indoor shoes to walk from the dressing room to the dojo. Before grading, you will need a gi (karate kimono), which costs starting from 30 €.

Costs: Honbu membership costs 75 € for students, 100 € for staff.

Kesätreenit 2016

lähettänyt Aura Piha 3.5.2016 klo 4.45   [ 3.5.2016 klo 4.46 päivitetty ]

Kesäkaudella 1.6.-31.8. Honbulla on kahdet vedetyt treenit viikossa, kummatkin yhteistyössä Karateseura Shoton kanssa:

Tiistai klo 17:30-19:00 Unidojo
Torstai klo 19:00-20:30 Unidojo

Jos sattuu hyvä sää, treenit saatetaan pitää ulkona Hesperianpuiston nurmikolla, Unidojolta hieman Hietsun rantaan päin. Asiasta tiedotetaan Honbun ja Shoton sähköpostilistoilla ja Facebook-ryhmissä.


1-10 of 26