Honbun 35-vuotisjuhlat suurmenestys

Post date: Nov 1, 2014 10:01:00 PM

    1. Karateseura Honbun vuosijuhlat 1.11. keräsi yhteen noin kahdeksankymmentä entistä ja nykyistä karatekaa juhlistamaan seuraa Suomenlinnan Pirunkirkkoon. Juhlijoiden joukossa oli niin 1970-luvun seuran alkuvaiheen toimijoita kuin myös tämän syksyn peruskurssilaisia. Hallituksen puheenjohtaja Henri Autio toivotti juhlijat tervetulleeksi. Henri kertoi löytäneensä Honbusta hyviä ystäviä, best manin ja myös puolison. Ja kun on saanut paljon seuralta, niin jaksaa hoitaa myös hallintoa.Jyrki Innanen käsitteli juhlapuheessaan Honbun toimintaa monelta kantilta. 30-vuotisjuhlien kolmesta teemasta sex, drugs and rock'n'roll oli siirretty jo viiteen eri kokonaisuuteen:Historia: Honbu ry perustettiin 31.12.1979, mutta karateharrastus yliopistolla alkoi jo 1972. Niinpä Honbu on ollut olemassa lähes koko karaten suomalaisen historian ajan.

    2. Yhteisöllisyys: joissain karate-seuroissa toiminta on perusharrastajan kannalta lähinnä harjoitukset. Honbussa sen sijaan on sen koko historian ajan panostettu myös muuhun toimintaan.

    3. Sukupuolisuhteet: yhteisöllisyyden myötä Honbun toiminnassa on tehty myös lähempää tuttavuutta kanssaharjoittelijoihin. Juhlijoiden joukosta löydettiin ainakin viisi karate-pariskuntaa, ja epävirallisemmat kanssakäymiset jäivät tällä kertaa laskematta.

    4. Sukupolvet: harrastajat vaihtuvat eri rytmillä, mutta vielä ei ole yhtään toisen polven Honbulaista (paitsi että Lassi Lindblom kertoi äitinsä harjoittaneen karatea yliopistolla 1975-76)

    5. "Honbun henki": eli se todellinen syy treenaamiseen, kun takana on jo vuosikymmen tai -kymmeniä harjoituksia. Hiljalleen usko taitojen tarpeellisuuteen nakkikioskilla on alkanut himmenemään, mutta jokin muu pitää edelleen mukana toiminnassa.

Juhlapuheiden jälkeen oli aika muistaa eri tavoin seuran toiminnassa ansioituneita. Vuoden karate kid -palkinto myönnetään peruskurssilaiselle tai oranssille vyölle, jossa nähdään suurta tulevaisuuden potentiaalia. Tällä kertaa tunnustuksen sai Juuso Toikka. Honbun henki -palkinto taas on sisarseura Shoton vuonna 2009 lahjoittama pokaali, joka luovutetaan täytenä juomaa. Tämän ansioitumisen merkin pokkasi tällä kertaa Vesa Hagström. Merkittävin tunnustus, "Honbun miekka - vuoden karateka", on jaettu ensimmäistä kertaa vuonna 1987 ja tämän jälkeen vuosittain 2001 saakka. Tämän jälkeen myöntämisessä on siirretty viiden vuoden rytmiin ja edelliskerrat ovat siis olleet 2004 ja 2009. Tämän tunnustuksen sai Aura Piha, joka on Honbuun tultuaan nostanut seuran sosiaalisen toiminnan uudelle tasolle. Vaikka Aura tulikin kummallisen näköisen ruskean vyön kanssa ulkomailta, niin hänestä on kasvanut ihan kunnon karateka Honbun toiminnassa.Myös osa vieraista tarttui mahdollisuuteen pitää lyhyt puhe.

Yrsa Lindqvist, Honbun kunniajäsen ja karateliiton hallituksen jäsen, luovutti Suomen Karateliiton standaarin Honbulle. Päällimmäiseksi hänelle oli 20 vuoden (1987-2007) harjoitusten vetämisestä jäänyt mieleen harjoituksissa vallinnut hyvä henki ja sitoutunut tekemisen meininki. Sisarseura Shoto tervehti Honbua Kirsi Laguksen johdolla. Jonnekin menneisyyteen kuulunut tyylihapuilu (ulkoa päin katsottuna) innosti lahjoittamaan survaval kitin. Tämä paketti sisälsi kompassin suunnassa pysymisessä auttamaan sekä valon näyttämään tietä. Myös lisämuistia oli pakettiin laitettu, jotta uuden tyylisuunnan (koryu uchinadi nyt jo viiden vuoden ajan…) pitkien paritekniikoiden muistaminen olisi helpompaa. Myös ratkoja oli pakettiin laitettu, jotta tyylisuuntamerkin irrottaminen olisi helpompaa kun Honbu seuraavan kerran vaihtaa tyyliä. Puheenjohtaja Autio kiitti Shotoa *ttuilusta kauniisti lahjasta.

Muissa puheenvuoroissa kuultiin muun muassa Honbun perustamisesta: harjoituksia vetäneet Kari Kuula ja Kari Sysimiilu innostivat ydinporukan jäämään toimintaan, ja loivat myös sosiaalisuutta Kaarle XII:ssä, minne Honbulle oli aikanaan melkoinen jonon ohi -vippi. Karateseura perustettiin yksien treenien jälkeen Kappelin pienessä kabinetissa uudenvuodenaattona. Honbun toinen kunniajäsen Bengt Nyholm muisteli lähes koko opiskeluajan aikanaan kuluneen vain Honbun toiminnassa. 35-vuotisjuhlissa oli hänen mukaansa nähtävissä sama henki ja ryhti kuin aiemminkin, vaikka kasvot ovatkin toiminnassa vaihtuneet.