Honbun koronaohjeistus

Treenit jatkuu viikolla 6!
/Training continues on Feb 8th 2022!

Jee! Rajoitukset poistuvat ja harjoitukset alkavat vähitellen. Honbun treenit käynnistyvät viikolla 6 eli tiistaina 8.2.2022 Krunikan yläasteella. Muista noudattaa terveysturvallisuusohjeita:

Honbun terveysturvallisuusohjeet 1.2.2022

 1. Treeneihin pitää ilmoittautua etukäteen! (Honbu.Nimenhuuto.com)

 2. (Osallistujamääriä saatetaan rajoittaa jos liian ahdasta)

 3. Suosittelemme vakioparia

 4. Voit treenata myös yksin

 5. Vain terveenä treeneihin!

 6. Pidä maskia treenihin tullessa (treenien aikana ei tarvitse pitää)

 7. Desinfioi tai pese käsiä säännöllisesti, ennen ja jälkeen treenien

 8. Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen tai puvun sisään

 9. Pidä koronapassi valmiina (se kysytään mahdollisesti)

 10. Jos ohjeet muuttuvat niin ilmoitamme Nimenhuutoon, sähköpostilistalle ja kotisivulle

Honbu’s Health & Safety Instructions 1.2.2022

 1. Sign up is obligatory! (Honbu.Nimenhuuto.com)

 2. (Number of participants may be limited)

 3. We recommend keeping the same partner during training

 4. You can also train alone

 5. Come only when well! Stay home with even slight flu symptoms.

 6. Wear a mask when coming to training (no need to wear during training)

 7. Disinfect or wash your hands regularly, before and after the training

 8. Cough or sneeze into the elbow or inside the suit (Dracula style)

 9. Have your Covid passport ready (it may be asked)

 10. If the regulations change, we will notify through Nimenhuuto, the mailing list and the homepage


Treenitauko jatkuu toistaiseksi :(
/ No trainings until Jan 24th

10.1.2022 update: Etelä-Suomen Aluehallintovirasto (AVI) rajoittaa edelleen liikuntatilojen käyttöä Uudellamaalla 24.1.2022 asti. Seurailemme tilannetta ja ilmoittelemme kun saadaan taas mätkiä toisiamme!

Treenitauko! / No training until January 11th 2022!

Toivottavasti kaikki on olleet kilttejä ja korona-altistus-vilkkujen sijaan saavat ihania lahjoja!

Joulupukin eli tuttavallisemmin aluehallintoviraston mielestä kaikki ansaitsevat nyt ihan kunnon treenitauon eli kaikki liikuntapaikat on näin aikuisilta suljettu 10.1. asti.

Vaan eipä hätää, ulkona voi harjoitella vaikka ukemeita kun lunta ja liukasta keliä on tiedossa koko Suomeen!


Oikein hyvää ja rentouttavaa loppuvuotta kaikille, tiedotamme sitten heti kun tiedämme milloin saleihin taas pääsee treenaamaan.


/

The Finnish Authority for Regional Things (AVI in Finnish) -which we Finns naturally obey- have decided you all need a good long break from hard punches, sturdy blocks and fast kicks, and closes down all sports venues for adults until January 10th. You can practice ukemis though? At least I have, when it’s really slippery…


Anyway, we’ll let you know as soon as the unisport and school dojos are open again. Until then, stay safe and relax!


[Unisport says it better] The Regional State Administrative Agency (AVI) for Southern Finland has placed new restrictions concerning organizing sports in Uusimaa. According to AVI’s decisions, adult’s regular or regular reservations, companies or organisations own exercise classes and other agreed facility rental services in UniSports facilities are cancelled from December 28 2021 to January 10 2022.


The official info:

https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928572


Parhain terveisin / XO

Honbun hallitus / Honbu

4.12.2021 Alkaen:
Koronapassi kysytään treeneissä (required as of Dec 4th 2021: the Covid-19 passport)

 1. Miksi? Koronapassin tarkistus vaaditaan jotta emme joudu rajoittamaan treenajamääriä ja kontaktiharjoittelua
  Why? Finnish authorities and City of Helsinki require a COVID passport or a restriction on participants, we choose the passport.

 2. Miten? Lataa koronapassi kanta.fi-palvelusta: https://www.kanta.fi/koronatodistus.
  How? Get your COVID certificate from kanta.fi service. If you don’t have a Finnish social security number you can get information on how to get it from City of Helsinki https://www.hel.fi/sote/koronarokotus-en/after-the-vaccination/vaccination-certificate/vaccination-certificate

 3. Milloin? Ohjaaja tarkistaa koronapassin kaikilta treenaajilta joka kerta ennen saliin menoa. (Perjantaitreeneissä tarkistus saatetaan tehdä Unisportin tiskillä, lisätietoa ensi viikolla)
  When? Starting from 4.12. the pass will be checked every time before entering the training.


Honbun koronatoimintaohjeet lähikontaktien estämiseksi 20.8.2021 alkaen

 1. Karateseura Honbun harjoitustoiminta jatkuu syyskaudella 2021 tämän ohjeistuksen mukaisesti. Ohjaajien ja harjoittelijoiden on noudatettava näitä ohjeita kaikissa seuran harjoituksissa. Ohjeiden tarkoitus on rajoittaa harjoittelua niin, että toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

 2. Unisportin aiemman ohjeistuksen mukaisesti kunkin harjoitussalin kävijämäärä rajataan enintään puoleen normaalista. Harjoittelijoiden tulee noudattaa voimassa olevia suosituksia maskin käytöstä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.

 3. Harjoituksiin on pakollinen ilmoittautuminen: https://honbu.nimenhuuto.com/. Ilmoittautumistietoja käytetään sekä rajoittamaan kävijämäärää että mahdollisten tartuntaketjujen nopeaan jäljittämiseen.

 4. Karateharjoitukset ohjataan niin, että ne voidaan suorittaa itsekseen. Tällä taataan se, että harjoittelijoiden on mahdollista välttää lähikontakti muihin harjoittelijoihin. Kuitenkin halukkaille harjoittelijoille annetaan myös mahdollisuus pariharjoitteluun. Pariharjoittelu tehdään vakiparin kanssa eikä pareja vaihdeta treenin aikana. Lisäksi vakipari pyritään pitämään samana harjoituksesta toiseen. Itsekseen harjoitteleville tulee harjoituksen aikana 0 lähikontaktia ja vakiparin kanssa harjoitteleville 1 lähikontakti.

 5. Harjoitusten ohjaaja on vastuussa siitä, että halukkaat voivat harjoitella itsenäisesti ja loput vakiparin kanssa. Ohjaaja jakaa harjoittelijat ympäri harjoitussalia mahdollisimman laajalle, kuitenkin niin, että koko harjoituksen ajan kaikkien itsenäisesti harjoittelevien ja kaikkien vakiparien välillä on vähintään kahden metrin turvaväli.

 6. Harjoitusten ohjaajien täytyy ottaa huomioon myös tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset yleiset hygieniavaatimukset mm. pintojen tehostetusta puhdistamisesta sekä harjoittelijoiden ohjeistamisesta käytännöistä, joilla ehkäistään viruksen leviämistä. Ohjeistaminen koskee mm. harjoituksiin saapumista ja niistä poistumista terveysturvallisesti.

 7. Suihku- ja pukuhuonetilat ovat käytettävissä. Myös niissä on huolehdittava turvaväleistä ja maskien köytöstä. Tarvittaessa pukuhuoneita käytetään porrastetusti.

 8. Karateseura Honbu edellyttää näiden ohjeiden voimassaolon ajan kaikilta harjoittelijoiltaan vähintään yhden rokoteannoksen ottamista.

 9. Nämä ohjeet ovat voimassa 20.8.2021 alkaen siihen saakka kunnes Etelä-Suomen aluehallintovirasto toteaa että suunnitelmaa lähikontaktien estämiseksi ei enää tarvita.

Treeneihin tulijan ohjeet (päivitetty 15.10.2020)

Honbun treeneihin on pakollinen ilmoittautuminen Nimenhuudossa. Ilmoittautuminen ei vaadi rekisteröitymistä, mutta se on helppoa ja nopeaa!

1. Terveenä treeneihin

    • Harjoituksiin ei saa tulla mikäli sinulla on mitään hengitystie-, vatsa- tai yleisoireita (kuume, lihaskipu, väsymys, päänsärky, yskä, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli)

    • Käytä maskia jos tulet treeneihin julkisilla kulkuneuvoilla

    • Suosittelemme tulemaan pyörällä treeneihin

    • Jos samassa taloudessa asuva läheisesi sairastuu, älä tule treeneihin ennen kuin on varmaa, että kyseessä ei ole COVID-19.

    • Jos osallistut ns. korkean riskin tapahtumiin (opiskelijabileet, yökerho ym.) pidä omaehtoinen 10 vrk tauko karatetreeneistä sen jälkeen.

2. Hygieniasta huolehtiminen dojolla

   • Pese kädet saippualla & lämpimällä vedellä ennen ja jälkeen treenaamisen.

   • Oma käsidesinfiointiaine on hyvä olla mukana

   • Aivasta tai yski hihaan/kyynärtaipeeseen.

   • Pese varusteesi aina treenien jälkeen.

   • Suosittelemme suihkussa käyntiä vasta kotona, pukuhuone- ja pesutilojen pienuuden vuoksi.

   • Treeniaikoihin on tehty 15 minuutin “tuuletusvälit”, odota että edellinen ryhmä pääsee poistumaan!

   • Aseta treenikassisi mahdollisimman kauas muista treenikasseista, jotta juomatauolla tai suojia laittaessa ei muodostu sumppua.

3. Parin kanssa treenaaminen

   • Paria ei vaihdeta harjoituksen aikana. Suositeltavaa olisi etsiä itselleen vakiopari treeneihin. Karate buddy <3

   • Halutessasi voit aina harjoitella myös yksin - kerro vain ohjaajalle! Kata-harjoittelu on juuri tällaisia aikoja varten...

   • Muista ilmoittautua etukäteen: honbu.nimenhuuto.com

4. Välimatkat, pisarat ja aerosolit

   • Muihin treenaajiin (tai pareihin) pidetään koko ajan > 2 m välimatka.

   • Maksimimäärä harjoittelijoita Budoluolassa on 10.

   • Vältetään edelleen rankempaa treenaamista ja painimista.

   • Huutaminen (Kiai) on kielletty.

5. Oma vastuu

   • Oireetonkin voi levittää tietämättään virusta, ilmoitathan siis jos 1-5 päivää treenien jälkeen sinulla on todettu tartunta. Helsingissä pitäisi päästä taas melko nopeasti testeihin - suosittelemme testausta jos on pienikin epäily tartunnasta (ja haluat tulla treeneihin).

   • Jos epäilet saaneesi koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-tartunnan voit tehdä Omaolo-palvelussa arvioinnin ja saada ohjeet jatkotoimenpiteistä.

   • Asenna Koronavilkku-aplikaatio puhelimeesi (jos vain se on mahdollista)! https://koronavilkku.fi

   • Jos sinulla on kysymyksiä, ehdotuksia (tai epäilet tartuntaa), ota yhteyttä Honbun ohjaajiin esim. Juliaan (julia.kylmala {miukumauku} aalto.fi)

6. Seurataan tilannetta!

   • Jos yleiset suositukset rajoittavat tapahtumia ja kokoontumisia sisätiloissa, noudatamme niitä välittömästi.

   • Treenaajien määriä on toistaiseksi rajoitettu, siksi alemmat ja ylemmät vyöt treenaavat eri päivinä - ohjaajat seuraavat osallistujamääriä ja olemme valmiit lisäämään vuoroja tarvittaessa.

   • Kyllä tämä tästä, ollaan vain tarkkana eikä oteta turhia riskejä. :)

Honbun treenit korona-aikana 2020

Tässä vielä sensei Brännbackan ohjeistus vuoden 2020 haasteisiin...

COVID-instructions in English

NOTE! You need to register to the training in honbu.nimenhuuto.com

1. Train only when well. Don't come to the training if you have any symptoms. Wear a mask if you come to workouts on public transportation. We recommend using the bike! If someone you live with becomes ill, do not come to training until it is certain that it is not COVID-19.

If you participate in the so-called. for high-risk events (student parties, nightclubs, etc.) take a voluntary 10-day break from karate training after that.

2. Taking care of hygiene in the dojo. Wash hands with soap & warm water before and after training. Best to have your own hand sanitizer. Sneeze or cough on the sleeve / elbow. Always wash your equipment after training.

We recommend taking a shower only at home, due to the small size of the changing rooms and washrooms. There are 15 minute “ventilation intervals” for training times, wait for the previous group to leave!

Place your training bag as far away from other training bags as possible so that no sumps form during a drink break or when putting on covers.

3. Training partner! The partner is not changed during exercise. It would be advisable to find yourself a regular partner for your workouts. Karate Buddy <3

If you want, you can always practice alone - just tell the instructor! Kata training is just for times like this ...

Be sure to register in advance: honbu.nimenhuuto.com

4. Distance, drops and aerosols. A distance of> 2 m is kept at all times with other trainers (or pairs). The maximum number of trainees in Budoluola is 10. We still avoid harder training and wrestling. Shouting (Kiai) is prohibited.

5. Your responsibility. Even asymptomatic person can spread the virus without knowing it, so please let us know if you have been diagnosed with an infection 1-5 days after training. You should get to the tests fairly quickly again in Helsinki - we recommend testing if you have the slightest suspicion of infection (and you want to come to training).

If you suspect that you have been infected with COVID-19 due to a coronavirus, you can have an assessment at Omaolo and get instructions on what to do next.

Install the Koronavilkku application on your phone (if only it is possible)! https://koronavilkku.fi

If you have any questions, suggestions (or suspect an infection), please contact Honbu's instructors, eg Julia (julia.kylmala {miukumauku} aalto.fi)

6. Let's follow the news! If general recommendations restrict events and gatherings indoors, we will comply with them immediately.

The number of trainers is limited so far, so the lower and upper belts train on different days - the instructors monitor the number of participants and we are ready to increase the number of training times if necessary.

We can do this, just let's be careful and let's not take unnecessary risks. :)