Vakuutukset ja turvallisuus

Karate on hauskaa mutta ajoittain Juhaa voi sattua leukaan. Vakuutussuojasta kannattaa huolehtia siis ihan jo muidenkin harjoittelijoiden vuoksi. Vakuutuskiemuroiden salat selviävät tästä dokumentista.

Vakuutussuoja

Normaali kotivakuutus tai vapaa-ajan vakuutus ei pääsääntöisesti korvaa karatessa tapahtuvia vahinkoja. Honbulaiset voivat kuitenkin vakuuttaa itsensä Suomen karateliiton ja Pohjolan keskenään sopiman urheiluvakuutuksen kautta. Vakuutus kattaa normaalissa harjoittelussa tapahtuneet vahingot vakuutusehtojen mukaisesti. Vakuutukseen voi tutustua lähemmin Karateliiton sivuilta löytyvien linkkien kautta.

"Karateliiton vakuutus" sisältää lisenssiosan ja vakuutusosan. Lisenssiosa on osa liiton varainhankintaa ja vakuutuosa on varsinainen vakuutusmaksu. Maksuja ei voi erottaa toisistaan. Liiton vakuutuksessa on erilaisia vakuutuvaihtoehtoja. Kilpailemattomalle perusharrastajalle tarkoitettu harrastusvakuutus ja -lisenssi lienee useimmille honbulaisille soveliain. 

Luonnollisesti vakuutusyhtiöitä kannattaa kilpailuttaa. Jo olemassaolevaan tapaturma/vapaa-ajan tms. vakuutukseen on usein mahdollista liittää myös karaten harjoittelun kattava vakuutus. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että Karateliiton kautta hankittu urheiluvakuutus on hinnaltaan varsin kilpailukykyinen.

On syytä huomioida, että kilpaileminen rajataan usein vakuutuksista pois.

Honbu ei vakuuta jäseniään, vaan jokaisen harjoittelijan tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan.

Kooste urheiluvamman ensihoidosta

Tavallisimpia vammoja kamppailu-urheilussa ovat erilaiset  nyrjähdys/muljahdus/vääntymis/kääntymisvammat. Asianmukaisella ensihoidolla voidaan nopeuttaa toipumista merkittävästi.

Kävikö jotain?

Jos haluat antaa palautetta treeneissä tapahtuneesta tai sinulla on ajatuksia kuinka turvallisuutta voisi parantaa, voit lähettää palautetta esimerkiksi tämän lomakkeen kautta: