Koryu uchinadin vyökoevaatimukset

Vyökoevaatimukset uudistuivat 2023

Marraskuussa 2022 valmiina olivat uudistetut vyökoevaatimukset keltaisesta vihreään vyöhön ja marraskuun 2023 valmistuivat loputkin. Enjoy!

»Koryu Uchinadi Finland Vyökoevaatimukset 2023 (PDF) 

Vyökoevaatimukset

Honbussa noudatetaan Suomen Koryu Uchinadin vyökoevaatimuksia vuodelta 2023. Vaatimukset on vasta uudistettu, minkä vuoksi pieniä yksilöllisiä poikkeuksia saatetaan edelleen tehdä ylempien vöiden osalta. Pääosin vaatimukset ovat kuitenkin voimassa sellaisenaan. Vaatimuksista löytyy linkit Kyoshi Ante Brännbackan opetusvideoihin, joista voi tarkistaa mistä tekniikassa on kyse.

Natsat

Vyökoevaatimuksissa vöiden sisältämät vaatimukset on rytmitetty natsoihin. Honbussa ei muuten hyödynnetä natsoja. Niitä ei suoriteta, myönnetä, eikä niitä vaadita. Vyökokeeseen voi osallistua, kun kaikki vyössä vaaditut tekniikat ovat hallussa ja olet saanut luvan osallistua ohjaajilta. 

Vyökokeet

Vyökokeita pidetään lähtökohtaisesti kaksi kertaa vuodessa, joulukuussa ja toukokuussa. Lisäksi vyökoemahdollisuuksia on Kauniaisissa ja ylimääräisiä rästivyökokeita on mahdollista pitää tarvittaessa. Honbussa ei pidetä värivöiden vyökoetta joulukuussa 2023, mutta jos joku kokee osallistumisen ajankohtaiseksi, voi olla minuun yhteydessä. 

Vyökokeisiin osallistumisesta sovitaan yhdessä ohjaajan kanssa. Ilmoita kiinnostuksestasi hyvissä ajoin, niin voimme huomioida tarpeesi treenien suunnittelussa. 

Vöiden välinen treeniaika

Käytössä on viitteelliset minimiajat, joiden verran harjoittelijan tulee treenata aktiivisesti ennen kun seuraavaan vyökokeeseen voi osallistua. Nämä ajat ovat:

Ajat voivat olla pidempiä (ja harvoin lyhyempiä) riippuen harjoittelijan edistymisestä, aktiivisuudesta ja mahdollisesta kamppailulajitaustasta. Mustan vyön voi teoriassa saavuttaa kuudessa vuodessa, mutta tämä on poikkeus ja harvoin tavoiteltavaa. 

Vyökoemaksut

Maksu maksetaan paikan päällä käteisellä tai mobile paylla. 

Vyökoeohje peruskurssilaisille

Saavu paikalle ajoissa hoitamaan ilmoittautuminen, maksu ja aloittamaan omatoiminen lämmittely. Vyökoe alkaa tasan 19:00. Varaudu siihen, että palautteen annossa kestää hetki, etkä pääse lähtemään ihan heti vyökokeen päätyttyä. 

Mihinkään viime hetken paniikkiin ei ole aihetta, vyökokeessa kysytään asioita, joita olette peruskurssin ajan harjoitelleet. 

Mitä jos et pääse läpi? Sekin on mahdollista, mutta ei maailmanloppu. Tavallisinta tässä tilanteessa on, että saat kotiläksyksi puutteelliset tekniikat, jotka näytät sitten jonkin treenin yhteydessä uudelleen tammikuussa.  

Tervetuloa vyökokeeseen! 

vyo_natsa_vaatimuutokset_2023.pdf

Suomessa Koryu uchinadissa seurataan kyoshi Ante Brännbackan (7. dan) suunnittelemaa opetussuunnitelmaa.

Vyöjärjestelmästä

Tasot on jaoteltu viiteen vyöarvoon (5.-1. kyu, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea). Joissakin seuroissa (kuten Honbussakin aiemmin) on käytössä väli- eli natsakokeet, mutta Honbussa niistä on nyt 2023 luovuttu.

Koryu Uchinadi Finland Vyökoevaatimukset 2023 (PDF)