Kesätreenit starttaavat!

Post date: May 13, 2020 8:41:55 AM

(Briefly in English below)

Honbun koronatyöryhmä Henri, Riikka ja Aatu ovat pohtineet huolellisesti millä edellytyksillä voimme jatkaa karaten harjoittelua. Olemme päätyneet siihen, että voimme näissä olosuhteissa käynnistää ensi viikolla kesätreenit ulkona kaikkien honbulaisten iloksi!

Tausta

Suurin osa tunnetuista COVID -tartuntaketjuista liittyy tilanteisiin, jossa ihmisjoukko viettää aikaa tiiviisti samassa sisätilassa. Ulkotiloihin liittyviä tartuntoja on dokumentoitu hyvin vähän. Ulkona on myös mahdollista pitää välimatkaa treenaajien välillä. Kaupungin ulkoliikuntapaikat myös avataan 14.5. Näistä syistä katsomme, että ulkotreenit on riittävän turvallista aloittaa. Jes!

Paikka ja aika

Keskiviikkoisin 18:00 Väinämöisen puistossa 20.5.2020 alkaen. (Säävaraus)

Käytännön ohjeita

- Kesätreenien osallistujien enimmäismäärä on toukokuussa kokoontumisrajoitusten mukainen 10 (eli 9 + ohjaaja). Osallistujamaksimin vuoksi treeneille luodaan FB-tapahtuma, jonka kautta niihin ilmoittaudutaan.

- Jos kiinnostuneita on tosi paljon, rekrytoimme toisen ohjaajan vetämään erilliset treenit esim. tasoryhmittäin.

- Kesäkuussa osallistujien määrää ei näillä näkymin rajoiteta.

- Treeneissä pidetään > 5 m välimatka muihin treenaajiin (tai pareihin).

- Harjoituksiin ei luonnollisesti voi tulla, jos on mitään epäilystä omasta terveydentilastaan.

Soolo- vai pariharjoittelua?

Toukokuussa aloitetaan sooloharjoittelulla. Lihaskuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa, voimantuottoa, kihonia ja kataa. Tavoitteena on KARATE BODY kesäksi :D

Pariharjoittelua tuodaan mukaan kesäkuussa, jos epidemiatilanne pysyy rauhallisena. Kenenkään ei ole pakko osallistua pariharjoitteluun.

Kesätreenit suunnitellaan siten, että niissä on aina vähintään 30 min yhteistä soolona tehtävää osiota ja sen jälkeen pariharjoittelua halukkaille. Jos ei halua osallistua pariharjoitteluun, voi loppuajan harjoitella esim. kataa tai muita ohjaajan antamia harjoitteita.

Paria ei vaihdeta harjoituksissa, mikä minimoi tartuntariskin yhteen henkilöön.

Paras toimintamalli olisi, että kysytte jotakuta suunnilleen samaa vyöarvoa edustavaa honbulaista vakiopariksenne kesän ajaksi ja treenatte aina yhdessä.

Eli kaikki ovat tervetulleita treenaamaan ja ohjaamaan ja on jokaisen oma valinta haluaako ottaa osaa pariharjoitteluun.

Syyskausi

Syyskauden osalta on vielä liian varhaista sanoa mitään. Honbun Corona task force on miettinyt erilaisia skenaarioita riippuen epidemiatilanteesta elokuussa. Seuraamme koko ajan tilannetta ja päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa aina Suomen hallituksen ohjeiden mukaan.

TERVETULOA TAKAISIN TREENEIHIN!

ENGLISH

Dear Honbuans,

We will start regular outdoor summer training on Wednesdays 18:00 in ”Väinämöisen puisto”. In May the number of participants will be limited to 9 + 1 instructor and thus registration in the Facebook event is needed. In May we will be only training solo to get our bodies and minds equipped for karate practice.

Henri